VISTA CANSADA

Mar 22, 2021vista0 Comentarios

Presbicia

En aquesta entrada us volem parlar del més important per a nosaltres com a professionals de la visió, i no és més que la SALUT VISUAL, i ens centrarem en la presbícia o vista cansada.

Abans de res us farem una breu definició del què és la vista cansada: la presbícia és el procés pel qual les lents d’enfoc de les que disposa el nostre ull (cristal·lí) no poden fer tota la força que feien, això es dóna al arribar als 40-42 anys, i és un procés fisiològic, és a dir no hi podem fer res per endarrerir o eliminar-lo, i és en aquest moment en el que necessitem un ajut visual per veure-hi a distàncies properes.

Frases que sentim:

“Haig d’estirar el braç per veure-hi bé”

“Quan llegeixo una estona em canso i em ploren els ulls”

“Després de hores davant l’ordinador no hi veig bé”

“M’haig de treure les ulleres per llegir”

“No veig bé els missatges del mòbil”

Totes aquestes frases en persones de 40 anys o més ens indiquen que tenim un problema amb la nostra capacitat d’enfocar, el que us hem comentat abans, i són persones que probablement necessitin d’una revisió optomètrica completa per avaluar l’estat refractiu (graduació) de la seva visió.

Actualment un dels signes que ens trobem més freqüentment és la dificultat en poder llegar bé els missatges dels mòbils, whassaps, Facebook, etc…això és degut a que com que cada cop utilitzem més aquest medis digitals (estudis indiquen que mirem el mòbil una mitjana de 80 cops al dia) les dificultats en visió propera cada cop són més evidents.

Actualment aquestes dificultats són fàcilment solucionables i de manera efectiva, i tenim en disposició diferents sistemes per compensar i ajudar al nostre ull a veure-hi sense problemes a totes les distàncies, i no haver de patir ni mals de cap, ni cansament (estrès) visual, ni haver de renunciar a una visió excel·lent a totes les distàncies.

Aquestes solucions són:

  • Ulleres progressives, que gràcies a la seva estructura ens permetran una visió a totes les distàncies amb unes soles ulleres.
  • Lents de contacte progressives, ideal per a combinar amb ulleres, o per si soles, aquelles persones esportistes, o que prefereixen no duu ulleres, són una solució fantàstica.
  • Ulleres bifocals, actualment molt en desús gràcies a les avantatges que ofereixen les progressives.
  • Ulleres ocupacionals, que ens donaran una visió òptima en espais de treball.
  • Ulleres “digitals” una nova lents de Zeiss que permet eliminar l’estrès visual en els pre-prèsbites o prèsbites joves donant una visió perfecte en totes les condicions i evitant aquest cansament visual.

Article

No se encontraron resultados

La página solicitada no pudo encontrarse. Trate de perfeccionar su búsqueda o utilice la navegación para localizar la entrada.

0 comentarios

Enviar un comentario

Abrir chat
Hola 👋