ORTOQUERATOLOGIA (I)

En aquesta primera part, us farem una petita introducció
sobre la ortoqueratologia .

Què és l’ortoqueratologia (OrtoK)?

L’OrtoK és un procés en el que mitjançant l’ús nocturn de lents de contacte RPG (semirígides) de geometria inversa, s’aconsegueix reduir la miopia per poder gaudir de tot el dia sense utilitzar ni ulleres ni lents de contacte. A més és un procés completament reversible i no invasiu, és a dir, la nostra còrnia no patirà cap tipus de incisió ni cap aplicació de làser.

Com actuen aquestes lents de contacte?

El procés que produeixen aquestes lents de contacte s’anomena “modificació de la curvatura corneal”. Aquestes lents no “aixafen” la còrnia, sinó que mitjançant la seva estructura modifiquen els radis de la mateixa per aconseguir una visió nítida sense ús de lents de contacte i/o ulleres.

Gairebé tots els fabricants de lents rígides tenen al seu llistat una lent específica per a ortok. A Òptica Roig ens hem decantat per l’ús d’una lent de contrastades prestacions i alta tecnologia com la Seefree© de Conòptica (empresa catalana dedicada gairebé en exclusiva a lents rígides).

Per tal de poder fer una adaptació ideal, fàcil i amb plenes garanties d’èxit és imprescindible l’ús de la darrera tecnologia en optometria. Necessitem doncs les eines més precises per poder gaudir de la visió més perfecte. Per això recentment hem incorporat al nostre equip tècnic un topògraf d’altes prestacions.