ECOFASHION, Ulleres de Fusta.       

Avui us vull parlar d’una nova tendència en el món de l’òptica. Des de fa un temps s’han posat molt de moda les ulleres de fusta. Aquest material natural ja s’havia emprat fa molts anys per a la fabricació de muntures òptiques, però es van deixar de fabricar degut a la fragilitat del material i a la dificultat de manipulació per part dels òptics.

Amb la irrupció de PALENS  i gràcies a la feina que ha fet tant a les xarxes socials com als mitjans de comunicació, aquest material avui en dia torna a estar en els aparadors de les òptiques d’arreu.

A Vilafranca, els primers en apostar per aquest anomenat #ecofashion va ser l’òptica Roig, convertint-nos en distribuïdor oficial de Palens des del seu inici. A més, hem anat afegint noves marques també sorgides a Catalunya que treballen aquest material com per exemple Woodys Barcelona, una empresa que a més utilitza taula de skate per a fabricar peces úniques i molt resistents. Les Woodys Barcelona a més, ja han incorporat les combinacions amb acetat per a donar un aire més modern i més atrevit a la moda.

Si considerem en què es diferencien les ulleres de fusta de les ulleres tradicionals, trobem que les de fusta ens ofereixen algunes avantatges com és el seu pes reduït i una personalitat única. Cada muntura de fusta és única i diferent de les altres, ja que de cada varietat en surten diferents colors degut a les vetes del propi tronc. Les fustes més utilitzades són auró, bedoll, bambú i zebrawood a més de fustes reciclades de skates.