NOVES TECNOLOGIES, NOVES LENTS

Fa dies que tinc ganes de parlar de les Digital Lens de Carl Zeiss Vision, unes lents s’han creat per optimitzar la visió enfront els nous usos que fem dels nostres ulls.

En dia d’avui està comprovat que aproximadament i com a mitjana mirem el nostre mòbil unes 150 vegades al dia, i això comporta una feina en visió propera a la que els nostres ulls no hi estaven acostumats. Tinguem clar d’entrada que el fet de llegir missatges, wassaps, mails, el diari o les nostres xarxes socials, ha esdevingut una de les tasques en visió propera que més vegades executem.

A nivell visual, el fet d’utilitzar com a eina de treball tant ordinadors, com dispositius mòbils (tablets, smartphones, GPS…) ens ha comportat un cert estrés visual que podeu mesurar si us baixeu aquesta interessant aplicació: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.zeiss.vis.digitallenses

Aquest estrés visual és major sobretot en persones pre-prèsbites. És a dir, persones entre 30-40 anys que poden ser usuaris o no de correcció visual (ulleres, lents de contacte, etc) i que passen moltes hores en feines que demanen un esforç visual important.

Aquesta nova tecnologia inventada per Carl Zeiss Vision, redueix dràsticament l’estrès visual aportant una relaxació de l’acomodació (mecanisme ocular d’enfocament a distàncies properes) i per tant, aportant una visió nítida a totes les distàncies i una millora notable en la nostra vida quotidiana.